PODIJELI

Sjeća li se ko danas Eldara Hadžimehmedovića? Momak je svojevremeno igrao za mladu reprezentaciju BiH za vrijeme mandata Ibrahima Zukanovića koji je i dalje najuspješniji selektor mlade reprezentacije. Ibro je sa “Zmajićima” igrao baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo. Kostur te ekipe su činili Džeko, Ibišević, Ibričić, Salihović, Pandža, Maksimović…

Ipak ovo nije priča o njima niti o pomenutom Hadžimehmedoviću koji je na jednoj evropskoj utakmici postigao čak šest golova, te je i dalje rekorder. Godinama nismo imali igrače za mlađe reprezentativne selekcije iz Norveške. Danas se možemo pohvaliti sa Adisom Mujkićem, a ubrzo će dres sa najdražim grbom obući Dino Okanović iz Moldea i Armin Durić iz Mjondalena.

Durić je rođen 2004 godine, a Dino je godinu dana stariji od njega. Upravo je nedavno Durić kao gost igrač nastupao za matični klub Assiden na Drammen Cupu.

Na njegovo veliko zadovoljstvo ponio je kapitensku traku i na kraju podigao pehar namijenjen najboljoj ekipi na prestižnom turniru u Norveškoj.

Durić igra na poziciji veznog igrača i zimus je prešao u redove Mjondalena.

– Sada sam u klubu, gdje se puno bolje radi. A i treninzi su jačeg inteziteta. Moja Želja je postati profesionalni fudbaler – riječi su talentovanog Durića.

Armin posjeduje naš pasoš.

– U Bosnu redovno dolazim. Svakog ljeta. Volio bih imati priliku nastupati za mlađe reprezentativne selekcije svoje domovine.

Njegovi uzori su Edin Džeko i Miralem Pjanić.

– Volim gledati utakmice njihovih klubova, a najviše kada igraju za reprezentaciju – istakao je Armin Durić, za kojeg su zanimanje pokazali i mnogi klubovi iz Engleske.

Inače, nedavno je iz norveškog Stromgodseta u Mančester Siti prešao Besant Celina, standardni A reprezentativac Kosova. To je dovoljan znak da se u norveškim klubovima kvalitetno i ispravno radi.

(Z.Ć/Sportske.ba)

PODIJELI