PODIJELI

Pred početak ovogodišnje fudbalske sezone u Prvoj ligi FBiH, u sklopu priprema za novu sezonu fudbaleri konjičkog Igmana su nastupili na 2. Memorijalnom turniru u Buturović Polju ” Seid Padalović “. Konjičani su igrali polufinalni susret protiv visočke Bosne, a u 26. minuti jedan od najtalentovanijih igrača u poslijeratnog perioda, 19 – godišnji Harun Džajić- Nune je doživio tešku povredu, dvostruki prelom noge. Uslijedila je operacija koju je uspješno obavio dr. Azer Huseinbegović.

Prije par dana nakon 48 dana skinut je gips fudbalskom biseru iz Konjica. Harunu Džajiću koji nam je rekao: Osječam se dobro, malo nervozno, ali ipak dobro, jer nije malo nositi gips 48 dana, oporavak traje šest mjeseci, s tim se sam se pomorio i onda mi i vrijeme brzo ide.

– Jedva čekam da se vratim u trenažni proces, da se priključim mom Igmanu. Sve ču učiniti da se nametnem šefu stručnog štaba Nedimu Jusufbegoviću, treninzi su mu na visokom nivou, kazao je novi fudbalski dragulj iz Konjica, Harun Džajić – Nune.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI