PODIJELI

Upitno je da li ćemo Edina Džeku i naredne sezone gledati u dresu Rome. Loši rezultati Vučice u posljednje vrijeme natjerali su čelnike rimskog kluba da u ekipi više nema nedodirljivih.

Kevin Strootman, Radja Nainggolan i Edin Džeko su na prodaju u slučaju odgovarajućih ponuda, posljednje su vijesti iz Italije.

Tuttospot je prethodnog vikenda plasirao kako će Milan na ljeto nastojati da ispuni svoju višegodišnju želju i konačno na San Siro dovede Džeku.

Stari lisac Adriano Galliani je prije nekoliko godina dolazio lično u Sarajevo kako bi pregovarao sa Dijamantom, ali nije uspio pridobiti potpis sadašnjeg kapitena bh. reprezentacije koji je na kraju završio u Manchester Cityu.

Ono što nije uspjelo Gallianiju pokušat će uraditi njegovi nasljednici Massimiliano Mirabelli i Marco Fassone: dovesti Džeku u klub za kojeg je navijao u djetinjstvu.

El Gol Digital je jučer objavio zanimljivu informaciju o navodnim transferima za kojeg se figurativno može reći da je zamršen poput klupka obzirom da bi u isti bili uključena tri napadača i četiri kluba.

Rossoneri bi prodali Wolverhamptonu Andrea Silvu koji se pokazao kao potpuni promašaj iako je u njega uloženo skoro 40 miliona eura, od tog novca bi posrnuli gigant kupio Džeku, a umjesto našeg napadača u Romu bi stigao špic Villareala, Carlos Bacca kojeg izuzetno cijeni sportski direktor Rome, Monchi.

Ipak, teško je vjerovati da će do ovog ishoda doći u ovom zimskom prelaznom roku jer se radi o veoma komplikovanom transferu u kojem se treba poklopiti dosta toga.

PODIJELI