PODIJELI

Ekipa Rome izašla je iz krize te je minulog vikenda protiv Udinesea ostvarila treću uzastupnu pobjedu, pa je “Vučica” sada na 3. poziciji na tabeli.

Eusebio Di Francesco promijenio je sistem igre, pa sada Roma igra u formaciji 4-2-3-1.

“Radja je sada bliže meni, a iza njega imaju još dva veznjaka. Ne mogu reći da je bilo loše u sistemu 4-3-3, ali prolazili smo kroz teško razdoblje. Trebalo je nešto promijeniti i najbitnije je da sada nastavimo pobjeđivati”, rekao je Džeko.

Romu ove sedmice očekuje prvi susret osmine finala Lige prvaka sa Skahtarom, pa se Džeko osvrnuo i na narednog protivnika.

“Shakhtar je vrlo dobra tehnička ekipa, ali su nakon zimske pauze imali samo jednu takmičarsku utakmicu, pa bismo trebali biti bolji u fizičkoj spremi”, smatra Džeko, koji se potom osvrnuo i na svoju individualnu sezonu.

“Sada postižem manje golova nego u prošloj sezoni, ali za mene je ekipa najvažnija stvar. Ako postignem gol, a izgubimo utakmicu kao protiv Atalante, nije me briga za to. Kada pobijedimo, onda sam sretan, mada u svakoj utakmici želim postići gol. Golovi će doći, a najvažnije je u ovom trenutku da ekipa ostvaruje pobjede”, kaže “Dijamant”.

Potom se osvrnuo i na januarski prijelazni rok, koji je za njega bio veoma stresan zbog toga što se povezivao sa odlaskom u Chelsea.

“Nije bilo lako, bilo je tu deset izuzetno složenih dana. Sigurno se to vidjelo i na terenu, ali ne želim o tome više razmišljati.To je iza mene, želim gledati prema budućnosti i dati sve za Romu.

PODIJELI