PODIJELI

Vedad Ibišević je prije petnaest godina efektnim golovima na jednom od američkih koledža najavio blistavu karijeru. Zaredali su pozivi, najprije za mladu reprezentaciju BiH, potom ugovor u PSG, pa Ahen, Hofenhaim, Štutgart, Herta..

Bilo je historijskih golova i velikih utakmica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i na bundesligaškim terenima…

Petnaest godina kasnije na sceni su dva dragulja. Elvir Ibišević, također ofanzivac i univerzalac devetnaestogodišnji Dževad Hamzić. I jedan i drugi blistaju. Hamzić, koji je proljetos bio na reprezentativnon okupljanju bh juniora, bio je ključni igrač u seniorskoj ekipi
Lindenwood Belleville, koja igra u NAIA ligi u AMC conference.

U susretu sa Lyon College Hamzić je najzaslužniji za remo (0-0 ) i osvojeni bod.

“Trener mi je rekao da sam bio jedan od najboljih igrača na utakmici. Imao sam priliku pogoditi mrežu, ali je prečka zaustavila loptu. Prezadovoljan sam igrom, mada znam da se trebam dokazivati u svakoj utakmici”- izjavio je za sportske svestrani Hamzić.

Devetnaestogodišnji mladić i potencijalni mladi reprezentativac ljetos je bio na “radaru” Manchester C, kada je nastupio u test utakmici protiv njihovih najboljih juniora.

Nakon toga je odvagao evropske ponude, potom završio u Americi gdje je dobio odlične uslove za studiranje i nogometno usavršavanje.

“Evropa je moj cilj”- poručio je Hamzić koji je prije dva mjeseca nastupao s Vedom Ibiševićem na malonogometnom turniru u Tuzli.

(S.Š./Sportske.ba)

PODIJELI