PODIJELI

Damir Džumhur i Nerman Fatić danas su se vratili u Bosni i Hercegovini, nakon što su jučer u Bratislavi izborili plasman u play-off za Svjetsku grupu Davis Cupa.

Posljednji, treći poen, našoj selekciji donio je Mirza Bašić koji je s 2:1 savladao Jozefa Kovalika.

– Znali smo da će biti teško. Slovaci su rangirani od 100. do 150. mjesta, mada Kližan spada kvalitetom među prvih 30 tenisera svijeta. Kližan je pokazao nevjerovatan tenis u oba meča, ni ja ni Mirza nismo podbacili, ali je on bio raspoložen za igru. Dobili smo mečeve koje smo morali dobiti. Veliki pritisak je bio na Mirzi na 2:2, ali on je pokazao da ima psihičku stabilnost da nam donese veliko slavlje – napisao je Damir Džumhur na svojoj zvaničnoj Faceook stranici.

Play-off za plasman u Svjetsku grupu Davis Cup na rasporedu je 14. i 15. septembra ove godine, a najbolji bh. teniser otkrio je ko bi bili poželjni protivnici.

– Australija bez Kyrgiosa je pobjediva kao i Japan bez Nishikorija, pogotovo ako budemo igrali kod kuće. Švicarska bez Federera i Wawrinke je najbolji izbor, a također bismo mogli i Mađarsku savladati. Srbija bez Đokovića i Troickog je pobjediva također. Nadam se da ćemo igrati kući i napraviti veliki spektakl – napisao je Džumi.

PODIJELI