PODIJELI

Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, govorio je za Hayat TV o prethodnom periodu, odnosno nastupu na Rolan Garosu, gdje je, nakon velike drame, poražen od trećeg tenisera svijeta Aleksandera Zvereva. Komentirao je i nastupe Novaka Đokovića, te činjenicu da je od ove sedmice vlasnik najboljeg rankinga u karijeri. Džumhur je, naime, 28. teniser svijeta, a u narednom periodu očekuje da dodatno popravi svoj plasman.

– Nole (Novak Đoković, op. a) je osvojio sve moguće i kada je u jednom trenutku došlo do pada forme, ljudi su počeli da ga kritiziraju. Ne mogu da vjerujem da se to dešava, pa čovjek je zaslužio spomenik u svojoj državi, kazao je Džumhur, koji se dotakao i nastupa za Dejvis kup reprezentaciju, napominjući kako je Bosna i Hercegovina jedini razlog zbog kojeg zna zaplakati.

– Ja sam patriota i time se ponosim. S reprezentacijom pravim dobre rezultate i svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači BiH. Jedino kada plačem zbog tenisa, to je kada doživim poraz u dresu reprezentacije i jedino kada se istinski naježim zbog pobjede, to je dok igram pred domaćom publikom, rekao je.

PODIJELI