PODIJELI

Gosti novog izdanja Top mundijala na TV Sarajevo, koji uređuje i vodi Muhamed Bikić bili su nekadašnji Željini asovi Edin Bahtić i Edin Ćurić, te juniori plavih Edin Mujić, Faris Zubanović i Vedad Muftić.

Popularni Fićo i Ćura u emisiji su se prisjetili nezaboravne Kup UEFA generacije koja je 1985. godine dogurala do polufinala, a upravo je ovaj dvojac pogodio mrežu kobnog Videotona u revanšu na Grbavici.

“Da se nije desilo to što se desilo, a to da smo primili gol u posljednjim minutama, ne bi se o tome i danas pričalo”, kažu Bahtić i Ćurić.

Juniori plavih bili su oduševljeni pričom nekadašnjih plavih, sa željom da i oni ponove njihov uspjeh na ino sceni.

Naravno, bilo je riječi o Mundijalu u Rusiji i svi večerašnji gosti su bili mišljenja da su Francuska i Hrvatska zasluženo u finalu, a da su zapadni susjedi u blagoj prednosti.

Treba na kraju reći, da je posljednje izdanje “Top mundijala” u nedjelju, nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva, a da je ova emisija na TV Sarajevo izazvala veliku pažnju, ne samo u BiH, nego širom svijeta. Protekli mjesec su u “Top mundijalu” gostovali brojni nekadašnji, aktuelni i budući bh. asovi, što je i po tome emisija ponijela epitet jedinstvene na našim prostorima u šire.

PODIJELI