PODIJELI

Skoro 12 sati je prošlo do pobjede BiH nad Švicarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Naši rukometaši su slavili rezultatom 21:15 i plasirali se u baraž, ali zvanična potvrda tog rezultata se još uvijek čeka.

Iako je EHF priznao grešku te naknadno ubacio u zapisnik Tomislava Nuića pobjeda našeg tima još uvijek nije definitivno potvrđena.

Pored duela iz Mejdana jučer je odigrano još sedam mečeva kvalifikacija za SP čiji su rezultati zvanično potvrđeni na stranici EHF-a, dok to još uvijek nije slučaj sa utakmicom BiH – Švicarska.

Delegat na meču grupe 3 između Rumunije i Ukrajine bio je Vladimir Jović iz BiH te je taj meč uredno registrovan ostvarenim rezultatom na parketu.

Zvanično potvrđen ishod duela Rumunije i Ukrajine

EHF, tačnije delegat Darko Repensek je priznao svoju grešku te poslije utakmice uvrstio Nuića u spisak, međutim potvrde još uvijek nema jer su Švicarci uložili žalbu te se nadaju da će ipak dobiti susret službenim rezultatom 0:10.

Zapisnik iz Mejdana još uvijek nije ovjeren

Dirktor reprezentacije Gordan Muzurović je poslije meča izjavio kako je Repensek priznao grešku te poručio da naša selekcija ide u baraž.

“Desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i 4 ovlaštene osobe za utakmicu protiv Švicarske, uključujući i Tomislava Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška, te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust, a možda je najtužnije što je javnost Bosne i Hercegovine u ovim svečanim i historijskim trenucima, u trenucima kada su momci ostavljali srce na terenu, zajedno sa administracijom, pronašla prostora da prenosi neprovjerene infromacije i špekuliše sa nezapamćenim uspjehom. Uputili smo žalbu EHF-u, i nismo krivci za propust. Vidimo se u baražu”, izjavio je Muzurović.

EHF će konačnu odluku donijeti najkasnije do 24 sata nakon odigravanja meča.

PODIJELI