PODIJELI

Kada je u pitanju omladinski fudbal i bosanskohercegovački talenti onda gotovo da i nema iole jačeg kluba u Evropi koji nema bar jednog bosanskohercegovačkog fudbalera. Puno je onih u vrhu koji obećavaju i koji bi za godinu dvije trebali ojačati bundesligaške kolonije bh. fudbalera ne samo u Njemačkoj već i u Austriji, Švicarskoj, Francuskoj (Jović, Demirović, Hadžić, Salanović, Seferović). Iako još mlad jedno ime skreće na sebe piosebnu pažnju, a ako sve bude teklo po planu proriču mu blistavu karijeru. Riječ je o 15-godišnjem igraču njemačkog prvoligaša FC Ingolstadta Ejmena Mujčinovića, porijeklom iz Zvornika.

“Ne volim nikakve uporedbe i predviđanja. Igram kako mi trener kaže i nastojim uvijek biti najbolji na utakmici držeći se parole “zašto on može, a ja ne mogu”. Hvala Bogu ide dobro čim je trener zadovoljan, zadovoljan sam i ja, još više”, priča nam pomalo stidljivo ovaj Bosanac rođen 2002 godine.

Ejmen je već punih sedam godina u Ingolstadtu odakle je i krenuo u fudbalski svijet kao devetogodišnjak i od tada treneri u Njemačkoj imaju za njega samo rieči hvale.

Na nedavno održanom turniru u Zurichu gdje su učestvovali sve sami fudbalski giganti i gdje je učešće uzelo 16 ekipa Mujčinović je sa Ingolstadtom osvojio izvanredno treće mjesto, a najveće zasluge imao je upravo naš igrač.

”Najviše volim da igram zadnjeg veznog ili stopera premda mi ni druge pozicije nisu strane. Volim gledati Bešića na terenu i njegova me borbenosti oduševljava. Svakako Džeko i Pjanić su san svakog bh. dječaka, pa i mene”- nastavlja Ejmen.

Rijetko se događa da neki igrač na utakmici ima i stopostotni učinak u duelima što za Ejmena nije novost. Podsjeća upravo na Bešića po borbenosti, a i po izgledu. Po onome kako smo čuli, a i sami se uvjerili Ejmenov život je škola i fudbal. Za nadati se da bi se uskoro o njemu trebalo još dosta čuti. Kao i svi bh. dječaci sanja da obuče dres bh. reprezentacije.

PODIJELI