PODIJELI

Švicarski prvoligaš Grasshopper angažovao je bosanskohercegovačkog nogometaša, potencijalnog reprezentativca Rifeta Kapića, ekskluzivno saznaju Sportske.ba.

Vezista slovenačke Gorice, potpisao je ugovor na četiri godine, a klub će dobiti obeštećenje od 500.000 eura u procenat od narednog transfera. Stigao je na insistiranje trenera popularnih ”skakavaca” Murata Yakina, bivšeg reprezentativca Švicarske.

Kapić ima 22 godine, visok je 1,82 cm. Rođen je u Cazinu, a karijeru je počeo u lokalnom klubu Krajina. Preko Sarajeva, Istre i češkog Varnsdorfa stigao je u ND Goricu gdje se afirmisao i postao vodeći igrač. Proglašen je najboljim nogometašem u Sloveniji, a zahvaljujući njegovim golovima protiv armenskog Shiraka, Gorca je prošla prvu fazu Evropa lige.

Ove sezone je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova. Transfer je realizirala mendžerska agencija Sportfront GmbH sa sjedištem u Švicarskoj.

Kapić se već nekoliko mjeseci pominje u kontekstu reprezentacije Slovenije. Nije odigrao nijednu utakmicu za selekcije Bosne i Hercegovine.

Grasshopper je jedan od najvećih klubova u Švicarskoj. Osvojio je 27 titula prvaka i 19 naslova pobjednika Kupa. Trenutno u timu igraju Milan Vilotić i Vaso Vasić iz Srbije, Marko Bašić iz Hrvatske, Mergim Brahimi, Alban Pnishi i Valon Fazliu sa Kosova.

Podsjetimo da su dres popularnih ”skakavaca” nekada nosili bivši i sadašnji bh. Reprezentativci Izet Hajrović, Sanel Jahić, Senad Lulić.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI