PODIJELI

Da je grad Mostar oduvijek bio rasadnik talenata potvrđuje i naša priča o desetogodišnjem, Emselu Šehiću polazniku škole fudbala, Donja Mahala iz Mostara.

Ovu školu sa puno uspjeha vodi od aprila 2011. godine, profesor Feđa Klarić. Emsel je već poznat širom Hercegovine po svojim nevjerovatnim golgeterskim sposobnostima. Za nepune tri godine naš mali junak, novi fudbalski dragulj iz Mostara je postigao čak 134 gola na zvaničnim utakmicama (futsal liga, futsal kup,mnogi turniri). Više puta je proglašavan najboljim igračem i strijelcem.

U prošloj sezoni u BH Telecom Futsal ligi Hercegovačko-neretvanskog Kantona, ŠF Donja Mahala je osvojila duplu krunu u pomenutoj ligi, a Emsel je u oba takmičenja bio najbolji strijelac i najbolji igrač lige. U ovogodišnjoj sezoni Futsal lige HNK-a, u kategoriji U10, nakon jesenje sezone, najbolji je strijelac.

“Fudbal volim najiše na svijetu, igram ga svakodnevno, makar i u kući sa starijim bratom. Volio bih da imamo treninge svaki dan. Navijam za Manchester United, a najdraži mi je igrač Zlatan Ibrahimović. Žarko bih želio da postanem profesionalni fudbaler, da zaigram za reprezentaciju i neki veliki klub. Pohvalio bih svoje saigrače koji mi daju nesebičnu podršku. Posebno bih pohvalio mog trenera Feđu Klarića koji je pravi čovjek, pedagog, sjajan trener, on nam je kao pravi roditelj, od prvog dana nas uči da budemo prije svega prijatelji, a onda dobri igrači, da se borimo i dajemo sve za ekipu. Veoma sam zadovoljan u našoj školi i pozvao bih sve dječake da nam se pridruže”, rekao nam je desetogodišnji, Emsel Šehić, novo fudbalsko čudo iz Mostara, ime koje treba dobro upamtiti.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI