PODIJELI

Goraždanska rukometašica, članica ŽRK Goražde Ena Kostić, jedna od najboljih igračica PLBiH, je na kraju prošle sezone sklopila ugovor sa njemačkim klubom GSG Duisburg i svoju karijeru nastavlja tamo.

Kostić je već odigrala nekoliko utakmica za pomenuti klub gdje se pokazala u najboljem svijetlu. Ali zbog komplikovane administracije, jezika itd… Ena je prinuđena napraviti pauzu do augusta ove godine i tek tada ce se moći pridružiti svome novom, njemačkom klubu.

U ŽRK Goražde su uvidjeli važnost Eninog igranja i treniranja u pomenutoj pauzi odlučili da joj izađu u susret i da je angažuju u narednoj polusezoni kako bi održala formu a samim tim također bila od velike koristi matičnom klubu.

“Žao mi je da je ovo oko administracije iskomplikovalo cijelu situaciju, ali šta se može. Hvala Upravi i Stručnom stabu ŽRK Goražde na razumijevanju, potrudit ću se da opravdam njihovo povjerenje a samim tim se i što bolje pripremim za nastavak karijere u Njemačkoj. Dobila sam ponudu za jedan veći i bolji njemački klub i nadam se da ću zajedno sa njemačkim trenerom sa kojim sam u stalnom kontaktu,nastaviti igrati baš tamo”, riječi su Ene Kostić.

U svakom slučaju goraždanke su izndnada dobile još jedno veliko pojačanje.

PODIJELI