PODIJELI

Klub koji je prošle godine igrao u polufinalu Lige prvaka danas se bori za opstanak u ligi. Klub pun zvijezda sa ogromnom financijskom podrškom na svom terenu je izgubio od fenjeraša u derbiju začelja.

Nevjerovatno sezonu igra ekipa Monaca. Trenutno su pretposljednja ekipa francuskog šampionata, a šlag na tortu je bio jučerašnji poraz od fenjeraša Guingampa na domaćem terenu. Tim kojeg predvodi legendardni Thierry Henry se nalazi u velikim problemima. U rosteru vlada “epidemija” gdje je čak 12 igrača van stroja.

Henry pokušava popuniti mjesta u prvih 11 rezervama i juniorima koji očito ne mogu podnijeti pritisak. Predsjednik kluba, Dimitrij Ribolovljev, je radi financijskih malverzacija morao pobjeći u Rusiju, a najveća zvijeda kluba, Radamel Falcao, se oglasio povodom nezadivne situacije u kojoj se nalaze.

“Nadam se da će klub biti aktivan u januaru. Trebaju nam pravi igrači, ovo ovako ne ide. Katastrofa!”, poručio je Falcao koji nije krio nezadovoljstvo.

Monacu preostaje grčevita borba za pozicije koje garantuju ostanak u društvu najboljih francuskih klubova, a sigurno da će im biti teže nego protiv Juventusa u maju 2017. godine.

 

PODIJELI