PODIJELI

Lijepi gradić na Neretvi, Konjic je oduvijek poznat po nepresušnom izvoru fudbalski talenata. Jedan od njih je devetogodišnji Ermin Ćosić, jedan od najmlađih predpionira konjičkog Igmana. Već dvije godine vrijedno trenira u nadaleko poznatoj Omladinskj školi Igmana, a njegov trener je bivši igrač Turbine i Igmana, Emir Ćilić-Cana koji je pozvao potpisnika ovih redova da se uvjeri u talenat ovog novog fudbalaskog dragulja iz Konjica.

Ono što smo vidjeli od ovog mališana je čudo, već vrlo vješto barata loptom, ima jak šut, lijepu tehniku i disciplinu na treningu, što bi mu mnogi pozavidjeli. U oktobru mjesecu prošle godine bio je proglašen za najboljeg igrača turnira u kategoriji U-8 koji je održan u Jablanici. Svi prisutni su bili oduševljeni igrom ovog dječaka, a jedan od njih koji je fudbalu dugo godina, trener je, rekao je da ga “mali” Ermin podsjeća na Blaža Sliškovića jer ga je gledao kada je bio na početku karijere. On nastupa za kategoriju, U-10, koja igra Prvu ligu Hercgovačko-neretvanskog Kantona, i dao je puni doprinos dobrom plasamnu ove ekipe u pomentom takmičenju.

– Od kada zna za sebe fudbal mi je na prvom mjestu, to je nešto najbolje što mi se dešava, fudbal mi je sve, poslije škole koja je na prvom mjestu. Trener Cana je divan čovjek, pedagog, sjajan trener, ja, kao i moji drugari sve upijamo, što nam on pokazuje. Navijam za Velež, Barcelonu, od igrača najviše volim Džeku,Ronalda, Messija. Zahvalio bih se svojoj porodici na velikoj podršci, majci Rialdi, ocu Denisu, želio bih jednog dana zaigrati u jednom velikom klubu i za reprzentaciju BiH”, rekao je dječak čije ime treba dobro upamtiti, Ermin Ćosić.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI