PODIJELI

Roger Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, govorio je u intervjuu za CNN o svom bivšem treneru Peteru Carteru.

Uoči početka Australian Opena švicarski teniser je otkrio da je upravo Carter zaslužan za tehniku njegovih udaraca i da je siguran da bi danas bio ponosan na njega da je živ.

Carter je australski teniser koji je bio mentor Švicarcu tokom devedestih godina. Saradnja je trajala do 2000. godine, a dvije godine kasnije Carter je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Već naredne godine Federer je počeo sa pisanjem historije, ali je morao slaviti bez svog trenera iz dana kada je bio dječak.

“Mislim da je njegova smrt bila kao poziv za buđenje i onda sam počeo da naporno treniram. Mislim da bi danas bio ponosan, nije htio da propadnem. Mogu reći da sam bio sretan što sam imao prave ljude u pravo vrijeme i prave trenere u pravo vrijeme”, rekao je u suzama Švicarac.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”en”><p lang=”en” dir=”ltr”>Roger Federer&#39;s inspirational former coach died in a car crash on his honeymoon in 2002.<br><br>Nearly two decades on, Federer still gets emotional when he talks about Peter Carter.<br><br>Our exclusive interview: <a href=”https://t.co/AJM6UXgt6H”>https://t.co/AJM6UXgt6H</a> <a href=”https://t.co/g9aiylaKy8”>pic.twitter.com/g9aiylaKy8</a></p>&mdash; CNN Sport (@cnnsport) <a href=”https://twitter.com/cnnsport/status/1082249426905821186?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 7, 2019</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8”></script>

 

PODIJELI