PODIJELI

14. oktobra 1978. godine stadion Pod Bijelim brijegom je bio poprište velikog derbija između Veleža i Crvene zvezde. Stadion krcat – 20. 000 gledalaca, oba rivala u vrhu tabele, a na terenu sve majstor do majstora, as do asa.

Za “Rođene“ su igrali Njeguš, Mulahasanović (Meter), Hadžiabdić, Ledić, Matijević, Vukičević, Jakirević, Slišković (D. Marić), Halilhodžić, Vladić i Vukoje, dok su beogradski “Crveno bijeli“ istrčali u sastavu – Stojanović, Jovanović, Krmpotić, Baralić (Lukić), Keri, Miletović, Petrović, Blagojević, Savić, Borovnica, Šestić (Milosavljević).

Mostarci su na kraju pobijedili s (2:1) golovima Vahida Hallilhodžića, a strijelac za Zvezdu je bio Baralić. Bio je to dan Vahe Halilhodžića koji je bio nezaustavljiv za igrače Crvene zvezde. Tome svjedoči i jedinstven retro izvještaj iz 1978. godine pod naslovom: “ Ne zadržaše Vahida ni rukama ni nogama “.

Pored ove maestralne partije pomenimo da je Vaha redovno torpedirao golmane Crvene zvezde. U periodu od 1977. pa do 1980. godine čak pet golova je postigao klubu sa Marakane.

(M.Starčević/Sportske.ba)

PODIJELI