PODIJELI
Čelik Zenica 1990/91.

Pred početak 90-tih fudbal u Zenici je imao strmoglavi pad. Od Prve lige SFRJ Čelik je dospio do trećeg ranga takmičenja, odnosno Međurepubličke lige.

Da bi se stanje popravilo tih vremena na užarenu klupu Čelika je postavljena legenda kluba – Kemal Hafizović. Kemo je odmah preokrenuo list i za razliku od ostalih u vatru gurnuo omladince Čelika i stvarao respektabilan tim koji će vratiti u Zenicu prvoligaške utakmice.

Iz trećeg ranga se vratilo u drugi, a prva pozicija u čuvenoj Drugoj ligi Zapad je prekinuta izbijanjem rata u tadašnjoj SFRJ. Glavni rival u borbi za prvu poziciju Zeničanima je bio Mogren iz Budve.

Ekskluzivni retro izvještaj sa derbija na Bilinom polju kada je Elvir Bolić rasturio Budvane sa svoja tri gola se može pogledati samo u rubrici FOTO retrovizor, te kompletan roster sa postera kluba iz “čeličnog grada“ za sezonu 1990/91.

Na naslovnoj fotografiji, redom se nalaze:

Jadranko Bajrić, Elvedin Beganović, Vlado Komšić, Zvonko Grebenar (trener golmana), Elvir Bolić, Omer Kopić, Boris Gavran, Josipović, Rade Radulović (pomoćni trener), Smail Karić, Cvijetić , Senad Brkić, Husein Šišić, Mirsad Hibić, Mario Zeba, Anto Bilješko, Zoran Jevtić, Kemal Hafizović (glavni trener), Petković, Petar Zekanović, Cvetanovski, Nermin Šabić, Nenad Petrović, Fahrudin Šehić, Ermin Sušić, Robert Marinčić, Jozo Bilješko, Adnan Fočić i Nenad Pavlović.

Izvještaj sa Druge lige Zapad, Elvir Bolić rasturio Mogren 1991. godina
Izvještaj sa Druge lige Zapad, Elvir Bolić rasturio Mogren 1991. godina

(Mirsad Starčević/Sportske.ba)