PODIJELI

Rukometaši Francuske pobijedili su u prvom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva selekciju Brazila rezultatom 24:22.
Brazilci su bolje otvorili meč, ali su Francuzi konstantno držali priključak i nisu dozvoljavali da se protivnici odlijepe. Pred kraj prvog poluvremena ubacili su u brzinu više pa stigli do preokreta te u jednom trenutku i vodstva od pet golova razlike. Na odmor se otišlo s 16:13 u korist Francuske.

Održavali su Francuzi prednost u nastavku iako su hrabri i sjajni Brazilci bili konstantna prijetnja. Ipak, nisu smogli snage za konačni preokret.

Guigou i Mem su bili najbolji kod Francuza sa po šest golova, dok je najbolji igrač utakmice Toledo za Brazil postigao osam pogodaka.

Španci su očekivano s uvjerljivih 33:23 savladali Bahrein. Ime pobjednika niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. Razlika u prvom poluvremenu je konstantno bila četiri, pet golova prednosti. Slično je bilo i u nastavku, a Bahrein je potom u finišu posustao pa su Španci došli do uvjerljive pobjede.

Sole je bio najefikasniji u Španiji sa sedam pogodaka, a Dujshebaev i Guardiola su postigli po četiri. Habib i Al-Sayyad su postigli po sedam pogodaka za Bahrein.

Rezultati:

Bahrein – Španija 23:33
Brazil – Francuska 22:24
Egipat – Švedska 24:27
Tunis – Norveška 24:34

PODIJELI