PODIJELI

Iako još zvanično nije napustio klupu Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću se već traži nasljednik. U opticaju se našlo nekoliko imena. Najzvučnije je svakako Radomir Anatić, ali se on već izjasnio da ne želi selektorsku fotelju i da ima druge planove. .

Među mogućim kandidatima za Mešinog nasljednika našli su se Meho Kodro. Blaž Skišković, Robert Prosinečki, Faruk Hadžibegić, Sergej Barbarez, Igor Štimac…I pojedinci sa ovog spiska su se već oglasili i rekli šta misle o toj ideji.

Čini se da zadnjih dana ipak u fudbalskim bh krugovima i članovima Izvršnog odbora FS BiH jedan kandidat dobija najveće povjerenje. Radi se o Borčetu Sredojeviću.

Gotovo deceniju je bio u stručnom štabu bh selekcije. Radio je i sa Fuadom Muzurovićem i Safetom Sušićem. Bio je njihov prvi pomoćnik,a sa Sušićem reprezentaciju odveo u Brazil. Odlaskom Safeta Sušića i on je ostao bez angažmana u FS BiH.

Prema saznanjima portala Sportdc.net iza Borčeta Sredojevića u punom kapacitetu će stati FS RS. To su za ovaj portal potvrdili izvori u entitetskom savezu, ali i ljudi bliski rukovodstvu FS BiH.