PODIJELI

Ne tako davno Elvir Bolić i Elvir Baljić su bili nosioci igre turskog i evropskog giganta Fenerbahcea. Mnogi navijači tima iz Istanbula i dalje se sjećaju gola Bolića na Old Trafordu, koji je te noći skinuo “skalp” četi koju je sa klupe predvodio legendarni Aleks Ferguson.

Stopama Bolića i Baljića bi mogao krenuti i talentovani Anes Mehmeti, juniorski reprezentativac Kosova i član SV Horschaima. Međutim, ubrzo bi mogao stanovnik Istanbula.

Naime, Mehmeti je nedavno boravio na probi u slavnom turskom klubu, gdje je ostavio više nego dobar utisak i već je dobio poziv da se u julu priključi treninzima U -21 tima.

Anes igra na poziciji lijevog beka, a rođen je 12. februara 1999 godine.

– Sretan sam što sam boravio u kampu Fenera. Nisam imao tremu i na kraju je sve odlično ispalo. Zadovoljio sam i već se spremam za naredna iskušenja – govori Anes Mehmeti za portal “Sportske. ba”.

Iako je nedavno formirana reprezentacija Kosova, Mehmeti sa svojim vršnjacima postiže rezultate za svaku pohvalu.

– Prošli smo prvi krug kvalifikacija. To je veliki, historijski uspjeh za našu državu. Međutim, ne želimo na ovome stati.

Trenutno nosi dres reprezentacije Kosova, ali bi u budućnosti to moglo da se promjeni.

– Moja mama je porijeklom iz Bosne. Tako da je sve moguće. Zbog nje pratim i igre reprezentacije BiH. Sviđa mi se stil igre Seada Kolašinca. Ako budem imao vremena ovog ljeta planiram posjetiti Bosnu – kazao je super talentivani Anes Mehmeti.

(Z.Ć/Sportske.ba)

PODIJELI