PODIJELI

Stasom podsjeća na bh. dijamanta i kapitena Zmajeva. I on je igrao u Želji, gdje je i Edin Džeko savladao nogometnu abecedu. I on je poput Edina, doduše iz juniora Sarajeva, karijeru nastavio u Češkoj. Odakle je krenula Džekina impresivna karijera. U istim su godinama otišli s bh.terena. Edin je izrastao u svjetsku klasu, bio najbolji strijelac u Bundesligi i u Italiji, donio titule Wolfsburgu i Manchesteru.

Imad Rondić (19) nosi preveliki teret na leđima. Mnogi ga etiketiraju kao novog Džeku. Dosta je poveznica koje ga spajaju s jednim od najboljih bh.igrača svih vremena.

On je tek na početku karijere. Za pola godine je osvojio simpatije navijača i trenera praške Slavije. U jednoj polusezoni nastupao je čak za tri ekipe; za prvi tim, za U 19 i U 21.

Rondić je za Sportske.ba govorio o svojim počecima. Otkrio koji su treneri i ljudi najzaslužniji za njegov dosadašnji uspjeh.
Rondić je posebno zahvalan jednom treneru i igraču koji su vjerovali u njega dok je bio najmlađi prvotimac na pripremama Mladosti u Turskoj.

U video prilogu pogledajte zanimljiv sportski put Imada Rondića, jednog od najtalentovanijih napadača koje BiH trenutno ima.


PODIJELI