PODIJELI

Kada bismo Tysona Furyja nazvali najvećim bokserom današnjice vjerojatno bi malo ko proturječio. Osim što je sjajan tehničar, najbolji u teškoj kategoriji, osim što je bivši teškaški prvak i veliki, veliki veseljak po prirodi, Fury je prije svega veliki čovjek.

‘The People's Champ’ kako su nekad zvali Muhammada Alija danas je Tyson Fury. Ako ne na svjetskom nivou, onda barem u Engleskoj i u Manchesteru gdje je rođen. Stoga će malo ko u Manchesteru proći pored njega, a da ga ne zatraži fotografiju ili autogram.

Tako je, dok je radio na promociji meča s Deontayem Wilderom u Los Angelesu, hodajući ulicama ‘grada anđela’ nailazio na prizore tuge i bijede ljudi bez domova zbog kojih je odlučio pomoći vlastitim beskućnicima kod kuće.

Već je prije samog meča kontaktirao razna udruženja u Engleskoj, koje će njegovu zaradu od sedam miliona funit iskoristiti za izgradnju kuća onima kojima je to najpotrebnije.

– Donirao sam svoju cijelu posljednju zaradu, no nisam to napravio da bih promovisao sebe. Pomažem ljudima i ne tražim hvalospjeve zbog toga. Niti želim da me nazivaju nekime ko čini dobra djela – rekao je Fury, koji trenutno putuje po svijetu i promovira revanš s Wilderom.

Prvi meč je završio neriješeno, a revanš bi se trebao dogoditi kasnije ove godine. Spominju se maj ili juni, no ništa još nije službeno potvrđeno.

PODIJELI