PODIJELI

Bh. rukomet je odavno u rasulu, a primjer da jedan od najtrofejnijih sportova u BiH lagano postaje “putujući cirkus” dolazi nam iz Banja Luke i kultnog Borika.

Vikend iza nas donio je završnicu omladinskog prvenstva BiH za rukometašice, koje je interesantno održano paralelno sa turnirom ORKA. Prije turnira bilo je dosta odustajanja ekipa, nije išlo sve kao podmazano, a vrhunac se desio jučer u juniorskoj konkurenciji.

Naime, HRK Katarina je sa 23:10 savladala ŽRK Omladinac i osvojila titulu prvaka BiH na prvu ruku. Zašto na prvu ruku? Pa mediji koji su izvještavali sa turnira, a među njima potpisnik ovog teksta, objavili su da je Katarina prvak BiH u juniorskoj konkurenciji, međutim ispostavilo se na kraju da je Katarina osvojila ORKA turnir, a da je Omladinac prvak BiH.

U nastavku teksta prilažemo dokaz, tj. raspored završnice državnog turnira, gdje fino piše da je meč Katarina – Omaldinac u grupi Ž00, koja označava završnicu prvenstva BiH za 2000. godišta i mlađe, prema kojem su se novinari vodili.

Zapisnik nismo mogli nismo mogli dobiti, jer je navodno samo bio jedan na utakmici, a prema nekim pravilima četiri zapisnika trebaju nakon utakmice.

Zbog neozbiljnosti i nečijih igara, jučer su i novinari nasjeli i prenosili dezinformacije. Državno prvenstvo u rukometu je ispalo kao neki vid mahalskog turnira. Kako, zašto, zbog čega, koga, to nas ne interesuje u ovom trenutku i nadamo se opet da ćemo se jednom uozbiljiti i po pitanju rukometnog sporta u BiH posebno ženskog. Na kraju čestitamo ekipama učesnicama i prvacima u ostalim kategorijama kadektinja, pionirki i cicibanki. Čestitamo i sudijama koji su odradili odličan posao prema informacijama do kojih smo mi došli.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI