PODIJELI

Robert Prosinečki pozvao je Amera Gojaka (21) u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kad je preuzeo BiH, Veliki Žuti je najavio da će pažljivo pratiti Gojaka, eto vidite, krajnji rezultat je pozivnica.

Mnogo je igrača iz BiH bilo u Dinamu, onu poštapalicu ‘nema stranca do Bosanca’ sigurno znate. Gojak, rođeni Sarajlija, polako ide prema tome da će se uskoro o njemu govoriti i pisati kao o jednom od boljih Bosanaca koji je odijevao plavi dres.

Kad pričate s ljudima koji dugo prate maksimirske Modre, onda će vam kazati da je Amer miks Sejada Halilovića i Edina Mujčina. Od Halilovića je ‘uzeo’ agresiju, beskompromisnost, silovitost, žestinu i trku, od Mujčina nogometnu plemenitost, maštovitost, kreaciju, vic… Svakako su to lijepe usporedbe.

Dinamo danas igra protiv Osijeka. Kvota na pobjedu Osijeka u Mozzart kladionici iznosi 4.30. Koeficijent na remi je 3.40, dok je pobjeda Dinama 1.80.

Mozzart je ponudio i niz drugih opklada na ovaj meč, a izdvaja se “Oba tima daju gol”, a kvota iznosi 1.90. Kompletnu ponudu pogledajte OVDJE

Očekivao sam poziv

Nenad Bjelica mu bezgranično vjeruje, hrabri ga, podržava, a sve to dovodi do činjenice da Gojak ove sezone zaista igra jako dobro, kad god je na travnjaku, zapažen je, uvijek nudi nešto što zavređuje pljesak. Osim svojih igračkih kvaliteta, Gojak je u Dinamu poznat i po činjenici da ga svi vole, omiljeni je lik svlačionice, ali i svih ostalih u klubu, dobro stoji i kod nas novinara. Zato što je uvijek nasmijan, spreman za šalu, zezanciju, vedar je, uvijek čista pozitiva. Takvi momci ti jednostavnu ‘sjednu’, hoćeš-nećeš, imaju kredit i kad sve nije idealno. Ali njemu ove sezone ne treba nikakvih kredita, njegove prezentacije nude sve više i više.

– Igrati za reprezentaciju je san svakog dječaka koji igra nogomet. Jako mi je drago zbog te pozivnice, to znači da selektor prati igre Dinama, moje igre… Sretan sam što sam dobio poziv, dat ću sve od sebe kako bih ga opravdao – kaže nam Gojak.

Pitamo ga je li očekivao da će baš sad na njegovu adresu biti odaslana pozivnica Velikog Žutog?

– Lagao bih kad bih rekao da nisam! Igram dobro u Dinamu, igram u najboljem klubu regije. Imamo top rezultate, zato sam očekivao pozivnicu. Konačno, završio sam s U-21 reprezentacijom…

Igrao je Gojak u mladim reprezentacijama BIH, od U-17 do U-21, gotovo uvijek je bio najbolji ili među najboljima, oko ruke nosio je i kapetansku traku.

Kad ga pitamo o selektoru BiH Robertu Prosinečkom, kaže sljedeće:

– O Robertu Prosinečkom sam kao o igraču čuo puno lijepih stvari. Pričali su mi da je bio jedan od najboljih na svijetu u svoje vrijeme, pa sam išao na YouTube gledati i ostao impresioniran. Kao trener ima uspjehe gdje god je bio, to dovoljno govori samo za sebe. I ovaj početak s reprezentacijom BiH sugerira da je Prosinečki pravi čovjek na pravom mjestu. Veselim se našem zajedničkom radu.

Dobar sa svima

Bosna i Hercegovina je sjajna u Ligi nacija. U onoj drugoj jakosnoj skupini najboljih europskih reprezentacija pobijedila je u sve tri utakmice, dva puta je pala Sjeverna Irska, jednom Austrija, u tri utakmice svih devet bodova. Prosinečki i njegovi zaista izvanredno guraju…

– Istina, atmosfera je odlična, rezultati su odlični, samo trebamo ovako nastaviti. Dobar sam sa svima u reprezentaciji, znam sve momke.

(JUTARNJI LIST)

PODIJELI