PODIJELI

Nakon što su jučer herojski pali u produžecima od Benfice na kultnom La Luzu, stručni sštab i igrači zagrebačkog Dinama vratili su se iz Lisabona. Portugalski velikan izborio je produžetke pogotkom Jonasa, a kasnije su Ferro i Grimaldo donijeli prolaz ekipi Bruna Lagea.

Igrače hrvatskog prvaka na zagrebačkom je aerodromu dočekala svita novinara, manji broj navijača i tamburaši.

Iako redovan član prve postave, zbog prvenstva ‘senioriteta’ za nošenje opreme i dalje je zadužen Amer Gojak. Naravno, bosanskohercegovački veznjak bez prigovora obavlja i te zadatke u ekipi, a iako umoran, bio je raspoložen po slijetanju u Zagreb. Sumirao je svoje dojmove.

„Sigurno je da je Benfica jak protivnik, ostaje žal za propuštenim prilikama, ali to je jedno veliko iskustvo za nas mlade igrače. To će nam sigurno pomoći za sljedeću godinu. Sezona je bila fantastična, ja sam ponosan i na sebe i na trenera i cijelu ekipu. Stvarno smo učinili sve da ovo bude fantastična sezona“, rekao je 22-godišnji veznjak, koji je zapucao veliku priliku u produžecima. Međutim, to ga nije pokolebalo i naglašava: „Idem dalje, izvući ćemo pouku iz ovoga, a to je da možemo igrati sa svim ekipama i da se nemamo koga bojati“.

Svjestan je i Gojak da je ‘u izlogu’ te da je transfer u inostranstvo vrlo izgledna stvar, ako ne ove, onda lako moguće nakon sljedeće sezone. Ne zamara se tim.

„Ne razmišljam o tome, kada dođe vrijeme razmišljat ćemo. Sada se treba koncentrisati na kup i prvenstvo, i to treba završiti na najbolji mogući način“, rezimirao je igrač Dinama.

Trener Modrih, Nenad Bjelica, priznao je da nisu baš uspjeli sklopiti oči sinoć, ali da je ponosan na sve što su napravili njegovi momci ove sezone.

„Malo smo spavali, što od umora, što od emocija, od svega po malo. Al idemo dalje. Osjećamo ponos zbog svega što smo pružili. Protiv takvog protivnika morate biti perfektni i u obrani i u napadu, ami to nismo bili. Pogotovo u napadu. Dobro smo stajali u obrani, zatvorili ih u svim njihovim jakim stranama, golove smo dobili iz udaraca van šesnaesterca, što se ne događa baš svaki dan. S druge strane, u napadu nismo bili perfektni, promašili smo neke šanse koje smo mogli i morali zabiti kao i u prvoj utakmici u Zagrebu, ali to je nogomet. Važno je da su dečki dali sve od sebe“, rekao je 47-godišnji strateg.

Iako je evropska sezona tek završila, već se polako planira sljedeća sezona jer Dinamo uvjerljivo grabi prema novoj tituli u prvenstvu. Što možemo očekivati od Plavih dogodine u Europi?

„Teško je sada reći nešto poslije utakmice i poslije ovakve noći. Imamo sad još jednu utakmicu prije reprezentativne pauze. Sjest ćemo malo, posložiti se i vidjeti što i kako dalje. Teško je nešto planirati, kada znaš da u ekipi imaš potencijalnih šest-sedam igrača za transfer, koji mogu otići. Moramo biti spremni za te odlaske i opet napraviti ekipu koja će se moći boriti sa svakim“, zaključio je Bjelica.

PODIJELI