PODIJELI

Direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju na današnjoj sjednici Upravnog odbora RSBiH.

Ovu informaciju je Muzurović potvrdio u razgovoru za Faktor.

– Podnio sam neopozivu ostavku na sjednici Upravnog odbora. Smatram da se RSBiH nalazi u pat poziciji iz koje se teško nazire perspektiva i napredak – rekao je Muzurović za Faktor.

– Odnosi u rukometnom svijetu, kada je BiH u pitanju, temelje se na zamjeni teza, koje svako tumači kako mu u datom trenutku i odgovara. Nepostojanje računa preko kojeg bi normalno funkcionisali je opterećavajući faktor koji nas prati cijelo vrijeme. Reprezentacija je dosad funkcionisala na prilično improviziranom nivou putem kojeg se uspjelo dosta toga uraditi, ali improvizacija ne može biti perspektiva rukometnog sporta – dodao je on.

A toj “improvizaciji” se dogodio i čuveni slučaj Nuić.

– Bilo je govora i o tom slučaju. I dalje stojim iza toga da greška koja je napravljena s naše strane nije greška koja za posljedicu može imati odluku kakvu je donio EHF. Već 13. januara sam u svojoj glavi odlučio da ću podnijeti ostavku. Bez obzira na odluku EHF-a koja slijedi stojim iza dijela svoje odgovornosti u cijeloj toj priči i to je jedan od razloga zbog kojeg sam podnio ostavku – kaže Muzurović.

Sada već bivši direktor se nada kako će se u budućnosti steći uvjeti za normalan rad reprezentativnih selekcija.

– Nadam se da će se steći uvjeti za normalno funkcionisanje reprezentativnih selekcija i zahvaljujem se svim ljudima koji su mi dali motiv i podršku za dosadašnji rad, uključujući i medije – zaključio je Muzurović u razgovor za Faktor.

(faktor.ba)

PODIJELI