PODIJELI

Povratkom iz Medulina nogometaši gabelskog GOŠK-a su praktički zaključili glavni dio priprema za proljetni dio prvenstva i 14 utakmica koje će odlučiti o njihovoj sudbini ove sezone u Premijer ligi.

Lavovi su poslije dvije sedmice nabijena visoko intenzivnim treningom dobili dva dana odmora i jučer se vratili radu u svojoj Gabeli. Trener Mato Neretljak je poslije napravljenog dosta optimističan.

– Bilo je dosta dobro, pozitivno, radno. Najvažnija stvar je da smo poslije svega bez ijednog povrijeđenog igrača. Nogometaši su radili maksimalno, 13 dana bez slobodnog pa tu rezultat u pripremnim utakmicama nije bio u prvom planu. Ipak po 45 – 60 minuta na tim susretima bi dosta dobro igrali, stvarali prilike, ali smo prelagano dobivali golove iz individualnih pogrešaka, što je rješivo kad igrači dođu u svježinu. Ukupno sam jako zadovoljan jer smo u Medulinu imali sve uslove napraviti sve što smo trebali, rezimirao je Mato Neretljak, prenosi “Dnevni list”.

Tražili smo da usporedi današnju sa ekipom koja je predstavljala GOŠK jesenas. Činjenica je kako su se Gabeljani prošlog ljeta ipak preračunali i u jesen ušli sa sastavom koji ne može podnijeti sve zahtjeve Premijer lige, pa je zimus trebalo ojačati kadar kako bi bio konkurentan u utrci za ostanak. Tako su doveli devetoricu igrača, dok su četvorica napustila klub.

– Osjetna razlika je u tome što je ova ekipa puno brža i vjerujem da će biti dosta efikasnija jer smo dobili dosta dobrih igrača prema naprijed kao što su Anel Husić i Šime Gržan. Uz njih, te Mirsada Ramića i Vedina Kulovića, koji su sad u jačoj konkurenciji, se puno očekuje. Mislim da ćemo prema naprijed biti puno bolji, smatra Neretljak.

Na snazi se dobilo i u sredini terena.

– Vezni red sa Dujom Medakom i Božom Vukojom znači puno jaču konkurenciju. Medak će nam donijeti iskustvo. Obrana je posljednjih mjesec dana jesenskog dijela dosta bolje igrala, ali se mora smanjiti broj individualnih pogrešaka, primali smo neshvatljive golove. Ali ipak su pripreme i ne zamjeram to sad puno. Sad nam slijedi finalna glazura i vjerujem da ćemo u prvenstvu biti puno bolji, zaključio je Mato Neretljak.

Generalka u Čapljini sljedeće subote

Posljednju, generalnu probu, će GOŠK imati na stadionu Bjelave u Čapljini protiv istoimenog člana Prve lige FBiH. Utakmica je na rasporedu predstojeće subote.

– Radit ćemo završne finese u posljednja dva tjedna da bi što bolji i spremniji dočekali početak prvenstva, odnosno utakmicu sa Mladosti 23. februara, rekao je Neretljak.

Kadrovske promjene

Gabeljani su ove zime doveli devet novih igrača, a to su: Bože Vukoja, Toni Nikić, Luka Knežević (Široki Brijeg), Safet Mujkić (Bosna Kalesija), Anel Husić (Zvijezda 09), Duje Medak (Poprad), Ivan Prskalo (Solin), Domagoj Lukač (Danska), Šime Gržan (Zrinjski). Klub su napustila četvorica: Amir Zolj, Luka Anković, Nermin Hajdarević, Anđelo Bevanda.

(Dnevni list)

PODIJELI