PODIJELI

Dugo će Dženis Abdulai pamtiti svoj sedamnaesti rođendan. Omaleni, spretni i okretni “play maker” GOŠK-a za svoj sedamnaesti rođendan dobio je poziv NSBiH i dres kadetske reprezentacije.
Jedne nove generacije koju stvara Adin Mulaosmanović, v.d. selektor. Koji mijenja Sakiba Malkočevića, koji se oporavlja nakon operativnog zahvata.

Dženis je bio na testiranju među tridesetak kandidata za U 17, koju u februaru i martu čeka čak sedam utakmica. Po dvije prijateljske sa Slovenijom i Srbijom i tri kvalifikacijske u Mađarskoj.

Bh.kadeti su u grupi s Mađarima, Norveškom i Belgijom. Premda dvije najbolje idu u elitni krug, skupina je vrlo zahtjevna. Da je Malkočević na klupi sve bi drugačije bilo. Njegov vjerni asistent Mulaosmanović sa Zoranom Erbezom, Damjanom Ratkovićem i Nenadom Džidićem, vidio je mogućnosti potencijalnih reprezentativaca. Neki su potvrdili već ranije, kroz U 15, svoj potencijal, a novajlije su kroz treninge i međusobne utakmice demonstrirali svoje znanje. Jedan od njih bio je Abdulai, koji je prošao nogometnu abecedu u Ljubuškom, a trenutno je prvotimac GOŠK-a. Premijerligaš iz Gabele u klupskoj povijesti nije često dobijao pozive iz NSBiH. Ranije Mulahusejnović, sada Dženis otvorili su novu i ljepšu stranicu.

“Prezadovoljan sam radom na kampu NSBiH. Radilo se vrhunski. Treneri i kompletan stručni štab bili su maksimalno korektni. Objasnili su nam da se samo upornim radom može zaslužiti poziv. Meni je okupljanje u Zenici veliki motiv u karijeri”, izjavio je Dženis Abdulai.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI