PODIJELI

“Barcelona, Bayern i Juventus najbolje su tri ekipe posljednjih deset godina”, poručio je Pep Guardiola i razljutio navijače Real Madrida.

Madridski klub je u posljednjih pet godina četiri puta bio europski prvak te je osvojio posljednje tri Lige prvaka. Za Guardiolu nije među tri najbolja kluba u posljednjem desetljeću…

“Zašto? Zato što svake godine osvoje ligu, svake godine osvajaju kupove, svake su godine tamo. Zato jer su najbolji. Titula, dvije, može se dogoditi. Ali, konzistentnost, svaka tri dana jedanaest mjeseci tokom deset godina… To je ono što poštujem i čemu se najviše divim.”

Na komentar trenera Manchester Cityja osvrnula se madridska Marca, list blizak Realu. Objavili su tekst u kojem gospodinu Guardioli poručuju da je nisko pao, prenosi Index.hr.

“Taština… Možda se tako može objasniti da je među tri najbolja kluba naveo dva koja je on trenirao. On ističe snagu domaće lige i kontinuitet u cijeloj godini. I da, to je zaista solidno ostvarenje za klubove koji ne osvoje Ligu prvaka. Historija nas, pak, uči da ništa nije važnije u svjetskom klupskom nogometu od Lige prvaka. Možda Pep pokušava privući pažnju poput Mourinha, s tim da to radi s više stila od Portugalca. Što smo uopće trebali očekivati od njega? Da se ispriča što nikad nije osvojio Ligu prvaka bez Messija? Možete li zamisliti NBA trenera koji kaže da u posljednjem desetljeću Warriorsi nisu među najboljim ekipama? Uzvišeni gospodine Pep, zašto ste pali tako nisko”, pita se Marca.

PODIJELI