PODIJELI

Španski stručnjak Pep Guardiola, potpisao je novi ugovor sa Manchester Cityjem te će u klubu sa Etihada ostati do kraja sezone 2020/21.

Ispoštuje li se ugovor do kraja, Manchester City će biti klub u kojem je Pep Guardiola proveo najduži period trenerske karijere, čak više nego u Barceloni i Bayern Munchenu.

“Sretan sam i uzbuđen. Zadovoljstvo mi je što mogu raditi ovdje. Uživam sa svojim fudbalerima raditi svaki dan, a nadstojat ćemo da tako bude i u narednim godinama. Kao menadžer, morate se dobro osjećati sa igračima, što je kod mene slučaj. Usredotočit ću se na želju svojih girača da postanu bolji tim i pokušat ćemo to učiniti”, bile su prve Guardioline impresije nakon što je zvanično potpisao novi ugovor.

Novi ugovor Guardioli donosi i znatno veći zaradu, pa će sada zarađivati čak 20 miliona funti po sezoni, što je za pet miliona funti po sezoni više u odnosu na bivši ugovor.

Manchester City je sa Guardiolom u ovoj sezoni uspio da osvoji Premier ligu sa nekoliko nevjerovatnih rekroda, a “Građani” su pobjednici i Carabao kupa.

PODIJELI