PODIJELI

Emina Cerić, perspektivna je stolnoteniserka SK Sarajevo. I jedna od najtalentovanijih igračica s “celuloidnim” lopticom, ne samo u BiH već i regionu.

Potvrđuju to brojne medalje i priznanja koja je Emina osvojila na domaćoj i internacionalnoj sceni. Zlatni dragulj s općine Stari Grad ima ambicije i dalje nizati uspjehe, ali bez podrške Kantona, Grada, Federacije BiH, države teško je to ostvariti. Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad, ima senzibilitet prepoznati sportske dragulj, prave reprezente BiH. Kad god bi se ovakvi sportski ambasadori osjetili bespomoćnim Hadžibajrić je reagirao.

“Otac” bh.sportista, kako Hadžibajrića zovu brojni osvajači medalja, pokazuje sluha za mlade uspješne sportiste i predvodnike mlade generacije. Duga je lista onih koji su bez pomoći, onih kojima je to obaveza, a uz podršku načelnika Starog Grada na najbolji način predstavljali Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Nije slučajno što naši susjedi Hrvatska i Srbija ulažu u “male sportove” koji im vraćaju kroz promociju i stotine medalja.

(S.R./Sportske.ba)

PODIJELI