PODIJELI

Fudbaleri Željezničara šest dana se pripremaju za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Plavi su jesenji dio završili na prvoj poziciji, a trener Admir Adžem zajedno sa sportskim direktorom Sašom Papcem uspio je zadržati gotovo kompletnu ekipu iz prvog dijela sezone na okupu.

Otišao je jedino Srđan Stanić, koji je pojačao Zrinjski, dok je Adi Mehremić za sada jedino novo lice u Željinoj svlačionici.

Kroz medije su se sa dolaskom u Željezničar povezivala mnoga imena, ali od njihovog angažmana nije bilo ništa. Posljednji koji se povezuje sa Plavima je Kenan Hadžić, kapiten Istre 1961. Fudbaler koji nastupa na poziciji desnog beka ove sezone je odigrao 13 utakmica u HNL-u i postigao je jedan gol. Pojedini mediji su napisali kako je posao gotov i kako je Hadžić novi fudbaler Plavih, ali je on za Sportske.ba demantovao dolazak na Grbavicu.

– I ja sam pročitao da gotovo sigurno dolazim na Grbavicu, ali moram reći da to nije istina. Obavio sam nekoliko razgovora sa čelnicima Željezničara, ali u prvi mah se nismo dogovorili i ostalo je na tome. Posljednjih dana nismo razgovarali, tako da sam daleko od Grbavice. Istina je da planiram napustiti Istru, iako mi je ovdje lijepo, jer sam kod kuće – kazao je za Sportske.ba, Kenan Hadžić.

(Adnan Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI