PODIJELI

Vahid Halilhodžić je jedan od četiri bh. trenera na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Nakon što je izborio plasman na Mundijal sa Obalom Slonovače i Alžirom na smotru najboljih reprezentacija svijeta 2010. i 2014. godine naš trener će u Rusiji voditi Japan.

U razgovoru za zagrebačke Sportske novosti je potvrdio kako će nakon Mundijala vjerovatno napustiti klubu Samuraja.

“Ističe mi ugovor, a i do sada sam imao neke unosnije ponude reprezentacija i klubova, ali nisam htio izigrati dogovor i ugovor. Plan je bio da odvedem Japan u Rusiju i da ga tamo predstavim u što boljem svjetlu, to ću i učiniti, a polije ću vjerovatno otići nekim drugim putem”, rekao je Halilhodžić.

Legendarni fudbaler Veleža se čudi što ova generacija Hrvatske nije do sada napravila veći rezultatski uspjeh.

“Čudim se što ova generacija nije napravila neki veći uspjeh, ovo je, koliko znam, zadnja šansa da Modrić i ekipa na svjetskom nivou ostave neki dublji trag, ali na SP nije bitno samo kakve igrače imaš, već i kako si stvorio ekipu zato je vrlo bitno šta će selektor Dalić raditi idućih mjeseci”.

“Bila bi šteta da ta ekipa s toliko talenta samo tako završi svoj put. Daliću sam dao i savjet, reko da mora biti optimističan, širiti pozitivne vibracije svakom izjavom, svakim nastupom. Hrvatska mora biti ambicizona i drska, samo tako može uspjeti dohvatiti veliki rezultat. Nadam se da će me poslušati”.

Situaciju oko izbora selektora u BiH nije htio komentarisati.

“Ma kakvi, ta je priča još teža od vaše u Hrvatskoj, ne znam kako mi na tim prostorima uvijek moramo raditi sve drugačije od drugih. Ne miješam se, iako me bole neke stvari, to je ipak moja zemlja, no neću komentarisati, bolje tako”, rekao je Halilhodžić.

PODIJELI