PODIJELI

Adi Halilović, je još jedan talentovani dječak koji dolazi iz Njemačke zemlje koja je posljednjih godina dala niz „Zmajeva”, odnosno igrača koji su postali nosioci igre našeg državnog tima. Uskoro bi stopama Kolašinca, Bičakčića, Demirovića mogao krenuti i talentovani Adi Halilović.

Adi je prve nogometne korake napravio u ekipi VFR Mannheim. I danas je član ovog kolektiva. Iako svakodnevno na njegovu adresu pristižu ponude većih i bogatih klubova.

Halilović je roden 2004. godine i igra na poziciji napadača. Fizički je dominantan u odnosu na svoje vršnjake. Zbog svojih karakteristika stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru.

Na preporuku jednog trenera iz Zenice, Adis se trenutno nalazi u kampu NSBiH u Zenici.

– Za mene je ovo jedno veliko iskustvo. Stekao sam nove drugove i imao priliku trenirati na terenu, gdje treniraju i najbolji igrači naše reprezentacije. Trudio sam se da ostavim što bolji utisak. Moja želja je da jednog dana obučem dres naših “Zmajeva”.

Kao i svaki dječak, tako i Adis ima nogometnog idola.

– To je Vedad Ibišević. Volim kopirati njegove poteze sa terena – istakao je Adi Halilović, dječak o kojem će se tek čuti.

PODIJELI