PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jedan fudbalski biser iz Konjica, a riječ je o desetogodišnjem Harunu Koziću, polazniku Univerzalne Škole fudbala Bambino iz Konjica. Mali junak ove priče već tri godine trenira u pomenutoj školi koju već nekoliko godina sa puno uspjeha vode braća blizanci, Adis i Adnan Elezović, bivši juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine.

Harun nastupa za kategoriju U-10 UŠF Bambino koja igra u Ligi mladih HNK-a u futsalu, a njegova ekipa je nakon jesenjeg dijela prvenstva na drugom mjestu, sa tri boda manje od prvoplasirane ekipe ŠF Donja Mahala iz Mostara. Najviše zasluge za ovaj veliki uspjeh ove kategorije ima kapiten ove ekipe, Harun Kozić.

Harun je najbolji strijelac ekipe sa deset postignutih golova, uz osam asistencija, a drugi je strijelac lige. Posljednji susret u jesenjem dijelu prvenstva U-10 kategorije je igrala u Balonu SRC Partizanovo u Konjicu
sa vršnjacima iz mostarskog Veleža. To je bila sjajna fudbalska predstava i već nakon prvog poluvremena treneri iz Veleža su se raspitivali za Haruna koji je na ovoj utakmici pokazao svoj veliki talenat, bio je pravi dirigent svoje ekipe, centralna figura ove utakmice, pravi vođa ekipe, mada igra ispred golmana, sve akcije kreću od njega, igra sa obje noge, strijelac je bez mane, sa razornim udarcem, sjajnim pregledom igre, njegova lopta ima oči, pravi je majstor sa loptom, ima pravu figuru za fudbalera za koga će se ubrzo zainteresovati vodeći klubovi u BiH, a sigurno i van granica naše zemlje.

Junak ove priče imao je i od koga da naslijedi sjajne potencijale za sportistu velikh mogućnosti, naime, njegovi roditelji su bivši sportisti, otac Maid je bio fudbaler, a majka Mirsada rukometašica. Već sada pokazuje da je Konjic dobio još jednog fudbalskog bisera i pravi je nasljednik igrača koji su proslavili ovaj grad širom Evrope, poput Mirka Gašića, Dragana Jakovljevića, braće Duro, Ajdina Maksumića, Davora Jozića.

”Volim fudbal iznad svega, moji treneri, Adis i Adnan Elezović su svima nama kao drugi roditelji, imaju pravi pristup prema nama, pravi pedagozi, sjajni ljudi, pravi treneri. Puno sam naučio od njih, sve lijepo pokazuju, mi sve to upijamo, sve će nam ovo biti itekako potrebno poslije. Uče nas disciplini, imaju nam puno pokazati, mi to, prosto upijamo. Najdraži igrač mi je Messi, klub Barcelona, od naših klubova najdraži mi je Velež, volio bi baš da zaigram u Veležu, a kada su u pitanju veliki klubovi, volio bih zaigrati u dresu Barcelone”, rekao nam je Harun Kozić, veliki talenat iz Konjica, ime koje treba upamtiti.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI