PODIJELI
FOTO: Jusuf Rujanac

Nakon sedam odigranih kola FK Vitez je lider u Druoj ligi FBiH-grupa zapad. Vitežani imaju 14 bodova kao i Vlašić, ali bolju gol razliku.

Jedna od najboljih pojedinaca tima iz Viteza je 20-godišnji Ammar Haskić, koji je na startu nove sezone upisao dva gola i četiri asistencije.

“Ova sezona nikada nije bila jača i kvalitetnija. Hvala Bogu mi smo prvi. U sedam kola osvojili smo 14 bodova i možemo biti relativno zadovoljni. Sada nam u subotu dolazi NK Vlašić gdje želimo ostvariti pobjedu i ovjeriti to prvo mjesto. Naša ekipa je najmlađa u ovoj ligi. Mislim da smo najkvalitetnija ekipa i ne vidim neki tim koji bi nam mogao ugroziti to prvo mjesto”, rekao je Haskić za Sportske.ba i dodao:

“Svojom igrom mogu biti zadovoljan, jer sam u šest utakmica koliko sam igrao postigao dva gola i upisao četiri asistencije, ali naravno uvijek može bolje.”

Duel prošlog kola obilježio je i incident na utakmici Kiseljak – Vitez, a mladi fudbaler FK Vitez je za naš portal prokomentarisao i ta dešavanja.

“Za ovo što se desilo u Kiseljaku jako puno se pisalo i pričalo ovih dana. Nama je pobjeda u Kiseljaku oduzeta. Sve je bilo uredno do 52. minute kod rezultata 2:2. Onda je iz običnog faula nastala gužva gdje je mene njihov igrač Tomić udario glavom i tako dobio crveni karton. Počeli su nas domaći navijači vrijeđati na nacionalnoj osnovi i gađati raznim predmetima. Nakon toga uslijedio je prekid od 15 minuta, a ona uslijedilo je iživljavanje na nama, vrijeđanje i psovanje domaćih igrača, udaranje bez lopte. A mi smo i nakon manjeg faula dobijali žute kartone. Nakon utakmice čekao sam ostale ispred svlačionice, a igrač Tomić koji je isključen bio je na ulazu i šakom u vrat me udara i bježi, to je vidio i pomoćni sudija i naravno nadam se da će biti žestoko sankcionisan”, bile su riječi Haskića, koji je za kraj istakao da Travnik vidi kao najvećeg kandidata za ulazak u viši rang.

“Što se tiče rivala za prvo mjesto, iskreno ne vidim neku ekipu koja je bolja i kvalitetnija od nas. Jedino mozda donekle Travnik al vidjet ćemo.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI