PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog talenta koji niču kao gljive poslije kiše u Univerzalnoj školi sporta Bambino iz Konjica koju više nego uspješno vode bivši juniorski reprenzetativci braća Adis i Adnan Elezović. Riječ je od desetogodišnjem Harunu Hebiboviću koji u ovoj već nadaleko poznatoj fudbalskoj školi trenira četiri godine.

U ovogodišnjoj sezoni BH Telecom Talent i Super ligi HNK – a, junak naše priče nastupa u U 10, Super ligi, njegova generacija se nalazi na drugom mjestu sa 21 bodom, uz gol razliku, 32 data i samo 8 primljenih golova, a isto bodova ima trenutni lider ekipa SA Mali Most koja ima utakmicu više.

Jedan od nazaslužnijih je Harun koji je postigao dva gola i ima četiri asistencije, a njegova otac Medžid je bio veoma uspješan golman u FK Igmanu i FK Klisu, to sve govori. Njegovi treneri Adis i Adnan su puni riječi hvale za Haruna.

“Fudbal mi je sve na svijetu, odličan sam učenik petog razreda Prve osnovne škole, redovan sam na treninzima, veliku podršku imam od majke Enise i oca Medžida. Moji treneri su mi kao roditelji, svakome posvete pažnju, ukazuju na greške na lijep način, svaka im čast za sve što rade. Igram više pozicija, volio bih da imamo svaki dan trening. Od naših klubova navijam za FK Sarajevo, od stranih Liverpul, od naših igrača idol mi je Edin Džeko, od stranih Mo Salah. Volio bih jednog dana da zaigram za moj voljeni klub FK Sarajevo, preporučio bih svim dječacima i djevojčicama da se bave sportom, a najviše fudbalom”, rekao je novi fudbalski talenat iz Konjica, član UŠS Bambino, Harun Hebibović.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI