PODIJELI

Enver Marić, Sejad Zilić, Sejo Salihović, proteklih su godina bili članovi Herthe. Enver Marić godinama je radio kao trener specijalista u Herthi, dok su Salihović i Zilić imali “epizodne” kao mladi igrači u Berlinu.

Najdalje je otišao Vedad Ibišević, jedan od najiskusnijih napadača u Bundesligi. Kako stoje stvari Vedo bi u Berlinu mogao završiti, vrlo plodnu karijeru.

Odlaskom Ibiševića Herta neće biti bez igrača bh. korijena. Za godinu dvije Vedada bi mogao zamijeniti Miralem Ramić. Mire, kako mu “tepaju” u klubu, u aprilu će napuniti osamnaest godina. Nastupa za U 19 Herte i redovito je među najboljima u timu. Nakon utakmice, u kojoj je postigao gol i bio najbolji pojedinac, iz kluba su Ramiću najavili razgovore oko profi ugovora.

“Razmišljam samo da igram što bolje za Hertu i priželjkujem poziv selektora omladinske reprezentacije BiH”, kaže ofanzivni veznjak. Juniorska reprezentacija BiH krajem aprila igra dvije prijateljske utakmice sa Srbijom, a selektor Toni Karačić očekuje od Ramića da bude jedan od nosioca igre u novoj generaciji bh. juniora.

Ramića je sedam osam godina otkrio trener Sulejman Sinanović. Mire je često nastupao kao gost igrač za Dinamo, a prije dolaska u Herthu bio je i u kampu Arsenalovih nada, te u Atalanti.

(E.D./Sportske.ba)

PODIJELI