PODIJELI

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, suočio se sa igračkim problemima uoči predstojećih utakmica Lige nacija sa Sjevernom Irskom i Austrijom.

Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ su povrijeđeni stigli na okupljanje u Sarajevo, a Robert Prosinečki najavio je da će uputiti naknadni poziv za utakmicu sa Austrijom, jer kako je objasnio za Sjevernu Irsku je zbog vize već kasno.

Ostaje da vidimo da li će Prosinečki ispraviti nepravdu prema Samiru Memiševiću, standardnom stoperu holandskog Groningena koji u svom klubu igra sve bolje. Da je tako, pokazuje i statistički podatak Opte. Prema istraživanju najveće sportske statističke agencije Opta, stoper Groningena Samir Memišević lider je po broju osvojenih duela u holandskoj Eredivisie. On je dosad osvojio 33 od 44 duela, što je više od bilo kojeg drugog igrača.

Memišević je kod Prosinečkog dobio poziv za prijateljske utakmice sa ugarskom i Senegalom, a u minutažu je dobio u meču sa Bugarima, kada uopšte nije igrao na poziciji stopera, već je krpio na desnom beku. Nakon toga, Prosinečki ga je precrato. Nije ga koristio u utakmici sa Senegalom, a potom ga nije bilo na spisku ni za prijateljske utakmice sa Crnom Gorom i Južnom Korejom.

Za “A” reprezentaciju BiH Samir Memišević debitovao je protiv Španije u prijateljskoj utakmici kod Mehmeda Baždarevića. Trebao je biti na Kirin kupu, kada je misteriozno uoči polaska u Japan ostao bez vize. Na spisku Baćdarevića našao se i za utakmice sa Grčkom i Kirpom, ali nije dobio šansu.

(N.S./Sportske.ba)