PODIJELI

Fudbaleri tuzlanske Slobode u nedjelju su u Gabeli poraženi od GOŠK-a rezultatom 3:2.

Utakmicu je obilježio incident na poluvremenu utakice, kada su igrači Slobode napadnuti od strane domaćina, o čemu je portal “Sportske.ba” sinoć pisao.
VEZANI TEKST: SKANDALOZNO Fudbaleri Slobode napadnuti u Gabeli

Tekst na portalu “Sportske.ba”, izazvao je žestoke reakcije, iz GOŠK-a su saopštenjem negirali kompletnu priču te su se obrušili na Saida Husejinovića, za kojeg tvrde kako je pokušao napraviti incident te da je igračima GOŠK-a rekao “kako treba lagano igrati utakmicu te da se ni oni neće previše truditi”.

Sada se oglasio i Said Husejinović, koji je u izjavi za portal “Sportske.ba”, kazao kako je igračima Slobode prijećeno smrću od prvog čovjeka GOŠK-a Luje Ilića.

“Vidio sam da su napisali kao da sam ja nekome rekao nećemo zapinjati. To je nevjerovatno. Lujo Ilić nas je napao i prijetio nam pištoljem i rekao da nećemo izaći iz svlačionice. Tako je i nastao incident. Neka igrači GOŠK-a kažu da li sam ja nekome nešto rekao. Bili smo korektni što se tiče igre. Minut prije kraja prvog poluvremena nije nam sviran penal, a onda u svlačionicci su počele prijetnje da će nas pobiti. Rekao sam koga ćete vi pobiti. Krenuli su nas. Čitamo što su pisali i smijemo se. Prijećeno nam je smrću. Lujo me napao i još dva-tri službenika. Taj neki njegov što ima zaštitarsku agenciju”, rekao je za “Sportske.ba” Said Husejinović.

Delegat potvrdio incident u Gabeli

Da je portal “Sportske.ba” objavio istinitu informaciju vezanu za incident u Gabeli, potvrđuje i izvještaj delegata Ramiza Omanovića.

“Na terenu za igru nije bilo incidenata.Incidenata bilo na poluvremenu u hodniku. Ponašanje publike nesportsko”, navodi se u izvještaju delegata.

Za očekivati je da će se o svemu očitovati i NS BiH te pokrenuti disciplinski postupak protiv GOŠK-a.

(Nedim Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI