PODIJELI

Igrači FK Olimpic Sarajevo obratili su se danas Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH, sa informacijom da im već četvrti mjesec zaredom kasni plata,što se svakako treba sankcionisati, a Sindikat se obratio zvaničnim saopštenjem koje vam prenosimo u cjelosti.

”Naime, prema izmjenama u FIFA Pravilniku o statusu, registraciji i transferu igrača, ukoliko se desi da klub kasni sa isplatom plate 30 dana, u tom slučaju igrač može podnijeti zahtjev za raskid ugovora, a na štetu kluba.

Do kraja ove sedmice predstavnici Sindikata će otići da obave razgovor sa rukovodstvom FK Olimpic, kako bi se utvrdile tačno činjenično stanje. Ukoliko rukovodstvo ovog kluba ne bude moglo nastaviti plaćati igrače, zahtijevat ćemo u njihovo ime raskid ugovora sa svakim ponaosob, jer zašto da dozvolimo igračima da igraju a da za isto nisu plaćeni već mjesecima, bez obzira na trenutnu poziciju kluba na tabeli BH Telecom Premijer lige. Oni su tu zaposlenici i Sindikat će braniti njihova prava kao radnika koji imaju pravo na redovnu platu.

A svakako ćemo postaviti pitanje i NS BiH zašto dozvoljava da se stalno dešavaju ovakve situacije u bosanskohercegovačkim fudbalskim klubovima i zašto nema sankcija za iste?

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH je dovoljno dobro kadrovski organizovan i osposobljen da nikada više neće dozvoliti ovakav odnos klubova prema igračima, i zauzet će se za svoje članove pred NS BiH, klubovima, i ostalim organima vlasti u BiH, a kada je riječ o zaštiti njihovih ugovornih i Zakonom zagarantovanih prava”, navodi se u saopštenju.

PODIJELI