PODIJELI

Iza aktuelnog prvaka BiH u fudbalu Zrinjskog, solidna je jesen. Zatvorili su je domaćim trijumfom protiv Krupe, kojim su ostali na minus pet u odnosu na vodeće Sarajevo, a od jučer su i službeno na odmoru.

– Nogometaši Zrinjskog od ponedjeljka su na zasluženom odmoru koji će trajati do sredine januara kada će početi pripreme za proljetni dio sezone, detaljan plan zimskih priprema tek će biti preciziran, objavio je mostarski premijerligaš.

Igrači su jučer obavili testiranja, kasnije i zajednički ručali, čime je službeno započeo zimski odmor. Jasno, neće se svi naći na okupljanju, koje će se dogoditi najkasnije do 15. januara, ali u ovom trenutku sva priča oko odlazaka svest će se na spekulacije.

Činjenica je da nikome ne ističe ugovor, ali da ima puno igrača s nikakvom ili malom minutažom, a očiti primjeri koji spadaju u ovu sekciju su: Ante Vrljičak, Stefan Barić i Srđan Stanić. Oni nisu ni trenirali s prvom ekipom. Statistički, onako na prvu, tu je još nekoliko imena koja nisu puno igrala, ali tu je već bilo riječ o povredama, kojih je bilo puno, jako puno. Trener Blaž Slišković zato i jeste s olakšanjem dočekao pauzu, da se povrijeđeni oporave do proljeća, do kada će se klub dati u potragu i za pojačanjima, piše dnevni list.

PODIJELI