PODIJELI

Samir Muratović, bivši reprezentativac BiH, koji je u karijeri igrao za Drinu, Zmaj, Želju, Kemnic, Saturn, Šturm.., poznat je kao istinski “šeret” . Slovio je kao “dobri duh” u svakom klubu gdje je igrao.

“Murat” je nedavno na poziv Vedada Ibiševića posjetio “Zmajeve” u Zenici uoči utakmice s Crnom Gorom. I svojim dosjetkama popravio raspoloženje reprezentativaca.

Na upit jednog od “Zmajeva”, da li mu je Ibišević donosio lopte dok je on bio prva “zvijezda” Zmaja od Bosne, a Vedo kadet istog kluba, Muratović je kao iz topa “ispalio”.

“Nije mi se samo Vedo divio. I Džeko mi je donosio lopte. Eto, neka vam kaže sam Edin. Ja sam tada igrao u Želji a Edin bio u mlađim selekcijama. Vidiš kako se vrijeme mijenja. Sada ja idem da se slikam s njim i tražim potpis”- kazao je Muratović svom stilu i izazvao smijeh “Zmajeva”.

Samir je položio za profi licencu. Radi u Šturmu s mlađim kategorijama, a pominje se kao potencijalni trener novog premijerligaša Sloge iz Simina Hana. Muratović je jednom nosio dres Veleža. Kao najbolji napadač BiH pozvan je da pojača Velež u prijateljskoj utakmici Veleža i Zrinjskog koja se igrala na Koševu.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI