PODIJELI

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine planira u narednom periodu brojne aktivnosti, a među najvažnijima je učešće u organizaciji hokejaškog turnira u okviru Evropskog zimskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019), čiji su domaćini Sarajevo i Istočno Sarajevo.
EYOF će biti održan od 9. do 16. februara 2019. godinr, a na hokejaškom turniru će učestvovati hokejaši iz Rusije, Bjelorusije, Češke, Slovačke, Finske i Švicarske.

“Pripreme su odavno u toku a Hokejaški savez BiH je spreman, kako kadrovski, tako i logistički, da ovaj veliki organizacijski izazov realizuje na najkvalitetniji mogući način”, rekli su iz Hokejaškog saveza BiH.

Uporedo se radi i na organizaciji zvaničnog testnog turnira u hokeju na ledu, koji će biti održan prije EYOF-a, u olimpijskoj dvorani Zetra.

Naime, od 1. do 3. februara 2019. godine biće održan i tradicionalni turnir u hokeju na ledu, deveti po redu, pod nazivom “Happy Hockey Days” i to za kategorije mladih U8, U10 i U14.

Turnir selekcija U14 će biti zvanična, službena organizacijska provjera pred EYOF, te će se na turniru kategorije U14 takmičiti ekipe: “Jesenica” iz Slovenije,”MAC Budapest” iz Mađarske, “Mladost” iz Hrvatske i ekipa domaćina “Vukovi” iz Sarajeva.

U kategorijama U8 i U10 se očekuje učešće više od deset klubova iz regije: “Crvena Zvezda”, “Partizan”, “Mladost”, “MAC Budapest”, “Jesenice”, “Bled” , NS “Stars”, “Vojvodina”, “Spartak” i drugi. Od bosanskohercegovačkih hokejaških klubova za sada su učešće potvrdila tri kluba iz Sarajeva: Hokejaški klub “Vukovi” , HK “Medvjedi” i Ženski hokejaški klub “Lavice”. Ovaj popularni regionalni turnir za djecu će, u svom devetom izdanju, imati pravu svečanu olimpijsku atmosferu.

Kada je u pitanju hokejaška seniorska reprezentacija, uveliko traju pripreme za nastup na svjetskom prvenstvu treće kvalifikacijske divizije, koje će se održati od 31. marta do 6.aprila 2019. godine u Abu Dabiju.

Hokejaški savez BiH je sklopio ugovor sa Hokejaškim klubom “Vukovi” u čijem je vlasništvu novo klizalište na otvorenoj pisti Zetre, pa bh. reprezentativci imaju sjajne uslove, za razliku od prethodnih godina, za pripremu za svjetsko prvenstvo, saopštili su iz Hokejaškog saveza BiH.

PODIJELI