PODIJELI

Razgovarao: Sinan Sinanović

Reporterska ekipa portala Sportske.ba razgovarala je sa Fuadom Muzurovićem, bh.selektora koji je vodio reprezentaciju u prvim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, koje se igralo u Francuskoj 1998.godine.

Muzurović je na Koševu, na stadionu na kojem je igrao za Sarajevo, bio trener bordo tima, ali ostvario i nezaboravne pobjede nad Italijom i Danskom.

Popularni “Dajdža” govorio je o jednom teškom vremenu, kada se za reprezentaciju igralo isključivo iz ljubavi, kada nije bilo premija, kada se nije letjelo biznis klasom, spavalo u motelima “ferijalnih” saveza…

Fuad Muzurović u razgovoru s našim novinarom

Muzurović je, vjerovali ili ne, radio za platu od 150 KM, a posljednju godinu selektorskog mandata imao je “povišicu”, pa mu je plata bila 800 KM, deset puta manje od ekonoma danske reprezentacije, koju smo deklasirali na Koševu (3:0).

U intervju, koji smo radili na dan (utorak 6.novembra) na godišnjicu igranja s Italijom, Muzurović je pričao o zgodama i nezgodama, o već pomalo zaboravljenim igračima, o zaslužnim ljudima, koji više nisu među živima…

PODIJELI