PODIJELI

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog talenta, riječ je o 12 – godišnjem Arnesu Islamagiću. Rođen je u Goraždu, od pete godine trenira fudbal, pohađa OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija “.

Trenirao je u FK “Drini” , a trenutno trenira u Školi fudbala FK “Goražde “, igra na poziciji zadnjeg veznog, vješt je sa loptom, brz, okretan, asistira i postiže golove.

Njegov stariji brat, Vernes koji trenutno igra u konjičkom prvoligašu “Igmanu”, jedan je od najboljih igrača ovog kluba, a nastupao je za tri kluba u BH Telecom Premijer ligi BiH, pa smo odmah primjetili da će sigurno poći stopama brata Vernesa.

– Fudbal volim najviše na svijetu, on mi je sve, ali je škola na prvom mjestu. Uzor mi je Cristiano Ronaldo, puno, puno želim da budem kao on. Normalno volim da gledam utakmice, a volim trenirti sa bratom Vernesom, on mi je velika podrška u svemu, kao i moja sva porodica. U ŠF “Goražde” treniramo pet puta sedmićno, najviše volim kada treniramo na umjetnoj travi. Preporučio bih svim dječacima i djevojčicama da se uključe u sport, posebno, fudbal jer je to nešto najljepše na svijetu, rekao nam je Arnes Islamagić, ime koje treba upamtiti.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI