PODIJELI

Fudbaleri Borca izborili su opstanak u Premijer ligi BiH, ali još uvijek je neizvjesno da li će naredne sezone igrati u najjačem rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Borac nije dobio licencu na Prvostepenoj komisiji za licenciranje pri NS BiH, a male šanse su da će se to i dogoditi, jer Borcu je neophodno 650.000 KM!

Pola miliona je dug Fudbalskom klubu Džaja, koji poslije 20 godina više ne može da bude odgađan zbog sudske presude, a 150.000 su troškovi nastali u posljednjih nekoliko godina s obzirom da se klupsko rukovodstvo najprije moralo otarasiti dugova koje su ostavile prethodne garniture vlasti u Platonovo, piše Mondo.ba.

Potpredsjednik banjalučkog tima Vico Zeljković, razmišlja i o najcrnjem scenariju- gašenju.

“Ako se to desi, razmišljamo čak o opciji da proglasimo stečaj i krenemo kao italijanska Parma. Probaćemo naravno do posljednjeg sekunda da to riješimo jer ovo je prekretnica za Borac. Sve elemente imamo da napravimo korak dalje u rezultatu i razvoju kluba tako da ćemo sve pokušati”, poručio je Zeljković, a prenosi “Mondo”.

Drugostepena komisija za licenciranje NS BiH zasjeda u četvrtak, a u Borcu planiraju organizovati i donatorsku večer, kako bi pokušali isplatiti nagomilovane dugove. Došli su im do guše, dalje nema gdje…

PODIJELI