PODIJELI

Poslije remija sa Sutjeskom šef stručnog štaba i sportski direktor Zvijezde 09 podnjeli ostavke.

Ono što se u poslednje vrijeme naslućivalo i nagovještavalo vezano za stručni rad u ekipi iz Etno sela Stanišići dobilo je i epilog. Šef stručnog štaba Mile Lazarević i sportski direktor Zvijezde 09 Radika Marić podnjeli su ostavke na te funkcije nakon meča sa Sutjeskom u kome je njihov tim odigrao bez pogodaka na domaćem terenu, te tako izgubio lidersku poziciju u šampionatu RS. Do imenovanja novog šefa struke sa ekipom će raditi Zoran Gligić koji je trener u fudbalskoj akademiji ,,Savo Milošević“. Sada već bivši sportski direktor Radika Marić ističe da je ostavku podnio iz moralnih razloga, jer snosi jedan dio odgovornosti za nešto slabije rezultate kluba.

– Poslije razgovora sa predsjednikom kluba Borisom Stanišićem podnio sam ostavku, jer osjećam moralnu obavezu da to učinim. Jedan dio odgovornosti je na meni zbog toga što sam kao direktor selektirao ovu ekipu koja nije pružila odgovarajuće igre na terenu. Proveo sam dvije i po godine u Zvijezdi i klubu želim da u nastavku sezone ostvari plasman u Premijer ligu BiH, što i jeste cilj – rekao je Marić.

Šef stručnog štaba Mile Lazarević zahvalio se rukovodstvu kluba i igračima na saradnji, te dodao da je loš rezultat protiv Sutjeske samo kap koja je prelila čašu.

– Od početka sezone imamo puno problema sa povredama igrača i kartonima, zbog čega smo veoma rijetko nastupali kompletni. Ekipa je igrala iznad svog limita i od početka sezone smo doživjeli samo jedan poraz u svim takmičenjima. Imamo najbolju odbranu lige sa svega šest primljenih pogodaka. Odlazim u trenutku kada je ekipa druga na tabeli Prve lige RS i igra četvrtfinale Kupa BiH, pa se nadam da će ova šok terapija uroditi plodom i da će Zvijezda 09 ostvariti ciljeve – rekao je Lazarević.

Predsednik kluba Boris Stanišić ističe da je cilj Zvijezde 09 plasman u Premijer ligu BiH i da poslije ovih promjena u sportskom sektoru kluba očekuje bolje rezultate.

– Nadam se da će promjena na klupi donjeti pomak, napred u igri i rezultatima, te da ćemo u ova dva preostala jesenja prvenstvena susreta, kao i dvomeču četvrtfinala Kupa BiH ostvariti zacrtane ciljeve. Nećemo žuriti sa imenovanjem novog šefa stručnog štaba, jer je kraj prvog djela sezone blizu i imaćemo puno vremena da o svemu dobro razmislimo – rekao je Stanišić.

S.Vukašinović

PODIJELI