PODIJELI

Juan Manuel Calderon, 22-godišnji nećak slavnog fudbalera Josea Antonija Reyesa, tešku nesreću u kojoj je prije deset dana poginuo stariji Reyes, kao i njegov drugi nećak Jonathan Reyes, prošao je bez ikakvih povreda, ali je na kraju tragedije i sam jedva preživio.

Calderon je za El Mundo rekonstruisao cijelu vožnju, od polaska iz Extremadure u 10:20 do tragedije u 11:45 sati.

– U autu smo bili sjajno raspoloženi kao i uvijek, ali nismo se slikali za Instagram kao što smo inače radili. Jose Antonio jurio je jer je htio iznenaditi kćeri i suprugu. Doznao je da ne igra protiv Cadiza pa je htio što prije doći do Seville. Čuo se sa roditeljima koji su bili u šopingu. Mene i Jonathana trebao je iskrcati u Utreri, a zatim otići u Montequinto. Vidio sam da vozi strašno brzo i onda odjednom… Više nismo bili na cesti. Auto je bio u zraku. Letjeli smo, opisao je.

Kako svjedoče tragovi, Reyes je kočio 90 metara, ali automobil od 520 konja to nije moglo zaustaviti. Mercedes i trojica u njemu letjeli su 30 metara i zabili se u betonski blok, nakon čega se automobil prevrnuo u jarak pored ceste i zapalio. Joseu Antoniju Reyesu, kolekcionaru skupocjenih automobila kao što su Ferrari, McLaren, Lamborghini… tako je presudila strast za brzinom.

Calderon se prisjeća još detalja: “Dan je bio predivan, sunčan, dogovarali smo se gdje ćemo gledati finale Lige prvaka. Svako malo nas je zvuk u autu upozoravao da smo preblizu ogradi ili preblizu sredini autoputa.”

PODIJELI